Monday, June 24, 2013

Orkid yang pandai memasak ...

.

Sebab dia macam ada periuk kera...


Foto buat TasekM.. .dengan ucapan: bila nak update blog dgn foto2 dari kamera baharu?


Bila sekali tengok, dah macam ganas je orkid nih... dengan mulut ternganga luas nak makan orang!





.

13 comments:

CiKPuaNLawA said...

ingat piyok kera tadi..

okid eyh..?!

Lawooo ..!!!

Nizam.Ariff said...

CPL,
eh... ahaa laa...
orkid ke periuk kera? aku pun tak tau...

Ko tak pegi floria ke? ada banyak kat sana...

Dr Singa said...

okid periuk kera berdagu besar

tasekM said...

aku ingat nak kena upah bangla la update blog foto tu.
haha.




thanx 4 the photo.



.

Nizam.Ariff said...

Dr, Singa,
Ya.. obviously itulah nama yang paling cocok... tak gitu cik Gadis Bunga?



TM,
Daripada ko upah Bangla, baik ko pupah aku je, aku pun sanggup je nak merapu kat blog ko... tapi tanpa gambor la... aku tak banyak gambor dah...

Puteri Purnama said...

cantik dan unik orkid ni.
Periuk kera jenis yg.besr dan panjang lagi..rasa nya la.

Tapi pd.ku, ia nampak macam jantung.

Telor Power said...

mcm bentuk kasut pun ada

Nizam.Ariff said...

Puteri Purnama,
Ada jenis periuk yang boleh digunakan untuk masak pulut tu kan?
Tapi aku rasa bukan yang ini...



Telor Power,
Hah?
Terompah?
Macam-macam la ko nih... hahaha

Kesuma Angsana said...

very nice utk pencinta orkid macm KA ni

Nizam.Ariff said...

KA,
thanks... aku suka juga orkid.. lebih2 lagi kalau yg ada bau wangi tu..

sudipVSsenduk said...

kalau tak silap namanya "Jewel Of Gunung Jerai"

sepa said...

orkid mulut flamingo - orkid makan ikan agaknya... hehehe

Nizam.Ariff said...

SVS,
Ye ke?
Aku percaya je cakap pakar nih...


Sepa,
Aku percaya SVS daripada ko... hahaha