Tuesday, January 22, 2013

Getar jari jemari bertaut pada harapan ini


Langkah ini terasa terhenti²
Depan kelabu
Pedih memilu
Masa bukan lagi temanku

21 comments:

Dr Singa said...

ada antu kristian tak kat situ?

gadisBunga™ said...

lagi penulis jemputan!!! cak!

*istana menanti - saya kunci jawapan ini!!!

CiKPuaNLawA said...

sweet jaa tok nenek tu...
sehidup..
belum semati tapi...
walaupon di tempat begitu... macam jalan2 dalam taman pulop..

Nizam.Ariff said...

KOG, terima kasih di atas sumbangan entri ini. Aku tahu ianya amat payah buat kamu untuk menulis entri selain daripada bidang makan-makan jalan-jalan... lebih-lebih lagi entri yang penuh dengan falsafah hidup....




Dr Singa,
Hantu siang-siang tak nampak kot... ye dak KOG? hahaha..
chup!... entah-entah pakcik makcik berdua tu la jelmaan hantu...???



GB,
Dia sudah, ko tak nak join ke?



CPL,
Amalan melawat kubur agaknya...
Mungkin juga berziarah anak cucu mereka yang mati akibat perang....

tasekM said...

perrgghhhh... penuh syahdu entri KOG.
aku dok bajet dia nak cerita makan2...

:D



.

Nizam.Ariff said...

TM,
Tu laa....
Pepagi lagi aku dah terkedu ... adaKah ini KOG atau Kak Waterlily...

Pejam-celik-pejam-celik... ianya sah memang KOG... Syabas aku ucapkan kepadanya.

psst: dia kata, walau pun ianya HANYA lirik lagu TETAPI memilih lirik lagu yang sesuai dan berjiwa adalah PAYAH.... hahaha

amn said...

saya suka ! saya suka!

Kesuma Angsana said...

suka sgt !

kucingorengemok said...

lagu jiwa ok, lagu jiwang no-k... haha

Nizam.Ariff said...

azani,
aku pun suka3...


KA,
Ini pun foto milik orang, kak... hahaha



KOG,
Ok..Ok... lagu berjiwa.
Cepat buat lagi....

kucingorengemok said...

tapi kan, ko spin ayat aku kan... yang cakap HANYA tu ko, yang sebut JIWA pun ko rasanya

macam wartawan media la ko ni

Nizam.Ariff said...

KOG,
Itu yang aku faham dari ko... tapi tang ayat 'hanya' dan 'jiwa' tu capital letters sbb aku sendiri beri tekanan... tapi, kalau tak silap 'jiwa' tu datang dari ko kan..? hahaha

sudipVSsenduk said...

kaki kanan pakcik tu tak jejak tanah la....

(lari tinggalkan pc)

Nizam.Ariff said...

Sudip,
Eh, ye laa...

jap, dia tengah melangkah pergi...lorr..

gadisBunga™ said...

mai la jemput aku pulak eh! heheheh~

Nizam.Ariff said...

GB,
Apa email awak ek?
Jemput terus jadi author...

gadisBunga™ said...

gadisbungablog@gmail.com


lalala. ;D

Nizam.Ariff said...

GB,
Ok.. dah..

sepa said...

aku nak jugak...

hasbinhas@gmail.com

:)

Nizam.Ariff said...

Sepa,
Nak?
Bagi email yg ko guna untuk blog ko...

sepa said...

tuuu kat atas tuuu ... dah siap bagi, apa!

hasbinhas@gmail.com


.
passwaord ko nak sekali.?!