Monday, April 29, 2013

Anugerah Malam

.
Malam adalah anugerah...
Peleser-peleser malam seperti kelkatu menghurung lampu.
Apabila terbit siang, kelkatu tertanggal kepaknya... mereka berpasang-pasangan
kesejukkan dan terbuka.











.

12 comments:

Dr Singa said...

wahh..
tiada gegar..
mantap lengan ko zam..


kenapa bila dah siang kepak dia tanggal eh zam..?

CiKPuaNLawA said...

mereka alpa dalam kelarutan malam hingga membuat kan diri terumbang ambing..
dan pabila sedar kesiangan hari ..tiada apa yang dapat di kesalkan...
hanya perlu teruskan hidup seperti biasa...

ape aku merepek nih... ni suma kelkatu punya pasal..

Nizam.Ariff said...

Dr. Singa,
bukan setakat lengan je mantap...hahaha

kelkatu tu terbang sebab nak mengawan, bila dah jumpa psangan, dia orang tanggalkan kepak dan mula berduet je... membuat keluarga baru...

kalau nak citer details, bayangannya seperti yang CPL komen tu.. hahaha


CPL,
ya.. ya.. mereka hanyut dalam nikmat dunia yang hanya sekejap... hahaha


sepa said...

nak tanya. gambar 2nd last tu, tiang lampu yg senget atau ko yg senget.?! eh, atau gambar yg senget.?!


.

Nizam.Ariff said...

sepa,
tiang lampu tu yang senget kut.
sebab pokok tu elok tegaknya...

Syed said...

The 3rd shot tu is the best! Sharp!

tasekM said...

aku mcm syed gak.
suka gambar no. 3



.

Nizam.Ariff said...

Syed,
thanks.
mungkin sebab kat situ terang sikit jadi shutter time pendek... tangan gegar pun tak apa...



TM,
aku pun suka no.3 sebab ia menceritakan suasana ...

faiq said...

hehe..nice2

Nizam.Ariff said...

faiq,
thanks..

Kesuma Angsana said...

wah terbaik pic2 ni

Nizam.Ariff said...

KA,
thanks