Monday, July 30, 2012

Gambar jambatan di Putrajaya kena 'fire' oleh Otromen Nexus

.
Kepada yang berhajat nak tengok Otromen 'fire' jambatan gantung di Putrajaya, ini aku lampirkan.

Gambar jambatan warna-warni memang dah ramai yang ambil.
Jadi, aku nak ambil gambar jambatan warna-warni tu tengah kena 'fire' dengan Otromen Nexus.
Oleh kerana api Otromen tu banyak jenis ikut kekuatan musuh, jadi ada beberapa keping foto aku telah ambil.
Dengan tangan yang tak stabil dan tanpa tripod, tanpa tahu ISO bagai,  inilah saja kualiti yang aku dapat berikan

 















Hmm.... kalau aku ada wide angle lense mesti lebih menarik ni. Ini tidak. Dah macam selimut bujang pakai berdua. tarik ke atas, peha terdedah, tarik ke bawah dada terdedah.


Takpe lah. Jom undi foto yang mana lebih menarik kalau dibuat poskad untuk Hari Raya Aidilfitri 2012.









.

14 comments:

doc said...

nak yang pepel!

Nizam.Ariff said...

doc,
yg no. 2 tu pepel la kan?

ker mata aku yang tak berapa nak betul...

sepa said...

sejak bila otramen ganti ketupat.!!!


*aku pilih no.2.

Nizam.Ariff said...

sepa,
ooo.. dia pinjam jap dari tangan optimus prime..

tasekM said...

ni ko crop ke?
jgn la crop.
nampak wide sikit.


.

Nizam.Ariff said...

TM,
aku tak crop...
memang tu la maksimum yag boleh....
kalau aku kebelakang sikit, objek jadi kecik...

Hanamiko Sakura said...

nak warna pepel.. jangan lupa hantar rumah.. keh3..

Nizam.Ariff said...

hanamiko,
pesal semua suka warna pepel ni?

adakah pepel is the kaler of this year?

nak angkut kerumah ko kena cari kren besar2 nak angkut.. hahaa

hairul392 said...

Bila ambil ni..?

Nizam.Ariff said...

Dak Ai,
malam minggu aritu...

gadisBunga™ said...

kalini aku nak kaler biru!

Nizam.Ariff said...

GB,
saja gatal ko nih eh?
semua suka pepel ko pilih biru

CPLUmiYGKiuT said...

saya suka merahhh.....

merah plessss.......

Nizam.Ariff said...

CPLUmi,
merah?
aku pun suka merah.... hahaha