Thursday, July 19, 2012

Sejenak di Putrajaya di malam hari... (updated)

.
Aku tak ada tripod untuk kamera aku. 
Jadi, aku gunakan saja apa-apa yang boleh menjadi tempat untuk kamera aku bertenggek.
Walau pun begitu, aku masih mengidamkan bangunan-bangunan di Putrajaya.
"Putrajaya !!! Ko tungguuuuuu......"





Kenapa foto di atas tu nampak macam lukisan 'fine art'?
Kerana dedahan yang lama dan iso yang sesuai.
Selain daripada Photoscape...

Dan yang dibawah ini adalah foto asalnya.







.

11 comments:

etuza said...

sungguh mempersona

gadisBunga™ said...

reallllyyyyy fineeeeee.....!

Nizam.Ariff said...

etuza,
mempersonakan pada sudur pandangan malam... kalau siangnya, panassss....




GB,
memang fine sebab aku refine kat photoscape berkali-kali..... hahaha.


ok. aku nak letak gambar asal tanpa ubah suai apa-apa pun kecuali crop dan kecilkan size photo..

sAyA said...

cantik lampu pecah dopuluh tu!!!

photoscape gak senang kan..
photoshop saya tak reti

CiKPuaNLawA said...

tetiba mata saya yang tak bape nak beso ni terbeliak tengok .....

masalahnya ..fotoscape pon saya tak lepas nak edit canne... ahhaaa...

Nizam.Ariff said...

sAyA,
...aku guna photoscape yg free je...

hahaha




CikPuanLawa,
Alaa... guna yang penting2 je... crop, contrast dan sharpen. yang lain tu gunakan kepakaran mengejas kamera... baru seronok menembak...

sepa said...

ini kali ko kata tak dak tripod, si TM tak marah pulak ar...?!

*gambo nih aku suker warnawarninyer... fine art la katakan...


eh, mana dak TM...?!

tasekM said...

ko rindu aku eh sepa...?

keh2.

:p




.

Nizam.Ariff said...

sepa,
fine art yang sungguh elektronik... hahaha





TM,
apa windu2 nih...

Kesuma Angsana said...

mmg class cantik & terbaik lah

Nizam.Ariff said...

KA,
terima kasih....