Sunday, July 29, 2012

Malam yang malang di Putrajaya...

.
Malam minggu hari tu, seperti yang dirancangkan, aku ke Putrajaya.
Aku sampai dalam jam 11.45pm. Dah malam.
Tengah sedap ambik foto lepah-lepus-lepah-lepus, tetiba lampu yang suluh bangunan padam satu persatu...

Huh! Memang tak boleh nak bekerjasama langsung.
Aku taulah aku ni cuma fotografer amatur tanpa lensa bagus dan tripod...












.

17 comments:

sepa said...

ko tak pakai tripod masih bulih compose gambar cantik...

syabas brader.!!!

*aku agak TM tak marah dah ko tak mo beli tripod. hehehe...


:D

doc said...

ganteng lah tangan ko Nizammmm !!


bangunan yang last tu kat mana eh?

psst..
subuh sepi-e Ahad depan.. mau join..?
gb..cpl..wa..putrajaya lagi..

tasekM said...

aku nak gambor jembatan tu...



.

ratu siput said...

ptg ni husband RS balik...pastu siaplah kena sik meneman dia pegi menembak :) kdg2 suka jugak sbb nanti kita leh tgk hasilnya kan..

Nizam.Ariff said...

sepa,
baik tang mananya?
kan ke gambor tu semuanya tak sharp...



doc,
bukan tangan yang ganteng...
orangnya pun memang ganteng.. keh keh keh




TM,
nanti2la aku letak.. ikut mood kedekut ke tak... hehehe



RS,
takkan ikut je...
pinjamlah satu kamera dia, ikut sekali menembak...

Nizam.Ariff said...

doc,
lupa nak respon...

hujung minggu ni aku akan ambik sunrise kat kampung, InsyaAllah.

Aku nak ambik 'sunyolk' kat atas pucuk kelapa atau pucuk padi atau pucuk ubi kayu... atau sekurang-kurangnya pucuk lalang, atau jejawi atau rumput kapal terbang.... hahaha

doc said...

hisyyyy...
asyik balik kamponggg jerrrrr !!!

:P

Nizam.Ariff said...

doc,
kat kampung ada banyak elemen nak menembak... sunrise dari setitis embun, misalnya... tapi aku tak ada lense makro pulak la..


ahad aritu matahari tak nak bogel ek?
aku tgk masa aku kat rumah, matahari sampai kul 8 masih elok berkain batik...

sepa said...

tak kabur eh.!
mungkin digri spek ko nak kena up ar...
maklumla umur dah meningkat, vision pun blurblur... hehehe

Nizam.Ariff said...

sepa,
kabur la... cer ko zoom 3-4 kali, ko akan nampak double/triple line..

doc said...

hahahaahaaaaaaa!!
esok aku post matahari separa bugil aku...

Nizam.Ariff said...

doc,
eeeuuuwww..... tak sanggup nak nengok!

doc said...

hahahhahaaaaaaaaaa..

Nizam.Ariff said...

doc,
dah tengok dah foto tu... aku dah kata, matahari tak bogel habis... mungkin ramadhan kut.

CPLUmiYGKiuT said...

santek nyee....

bangunan kat mana nih...

jomm gB.. kakak doc

Nizam.Ariff said...

CPLUmi,
kat Putrajaya... lupa bangunan apa namanya.... hahaha

CPLUmiYGKiuT said...

tau dah kat putrajaya...
kat area mana tuu..
boleh gak tembak2 kasi runtuh... ahahaaa...