Monday, February 4, 2013

opppssss... bagi laluan..

saya cuba...
 
tapi tak lah sehebat tuan punya blog ...
 
mahupun adek manes Tasek M
 
huhu..
 
komen banyak2 supaya saya cepat pandai...
 
 
 
 
 

 
saya takde macro lens tapi...
 

9 comments:

Nizam.Ariff said...

CPL,
Dah ok dah tu...
kalau ko bikin kontras lagi bagus, dapatlah sarang tu timbul... Dan mungkin juga kerana hari dah siang sangat, ambient light dah terang..


Anyway, thanks for this entry...

CiKPuaNLawA said...

petang la time ni..

tasekM said...

cakap nizam tu betul.
spider web elok ambil pada cahaya yang kurang tapi ada sipi2 yg terang.
kombinasi gelap terang tu yg buat cantik.
aku rasa time matahari pagi baru nk naik tu adalah sesuai..



.

sepa said...

bunga tuh cantik, cuma kena duduk tengah sikit agaknya...

*bunga pemalu yer...!!!

CiKPuaNLawA said...

adek manes Tasek M..hehe , owhh... baeklah.. nanti saya cuba waktu pagi ..yang ni kita ambek time matahari nak terbenam...

enchek sepa, bunga baru nak kembang... tu yang ala2 malu gitu...huhu

Syed said...

Still, the angle from where you shot the spider web buat web tu 'berkilat' and I think that is so cool.

Saya pernah pergi satu taman dgn tujuan memang nak shoot spider web waktu matahari nak naik. Saya siap bawak pernyembur air [yg guna utk gosok baju tu] dan sembur fine mist on the web. Maka jadilah titisan bak kristal yg berkilauan disimbah cahaya matahari pagi :)

I know, I know, tak baik buat cam tu tapi I tgk web tu macam dah kena abandon, no spider in sight :)

Nizam.Ariff said...

Syed,
aku setuju yang CPL shot angle dah betul tu... dia kena buat belah pagi la kalau tak nak bawak spray.. hahaha

amn said...

lawa.....

Nizam.Ariff said...

azani,
kredit kepada CPL..