Monday, March 25, 2013

Bulu yang ditiup angin...

.
Hidup kita ini, kalau kita ambil ringan ketika di dunia
maka nanti takut menjadi seperti bulu itik di atas air ini di akhirat sana
Dek kerana ringannya, ia bergantung pada simpati angin yang bertiup
entah ke tengah, entah ke tepi... ikutkan sahaja.






Amat sukar untuk mengambil foto yang subjeknya berwarna putih. Tak pandai nak balance kan. Walau pun sudah dibuat auto. Mungkin kena ada filter tertentu.





.

14 comments:

Yunus Badawi said...

Jauh pandangan awak tu ...

Nizam.Ariff said...

YB,
beringat2 je...

sudipVSsenduk said...

mana tau bulu itik? mungkin ayam / burung...

Nizam.Ariff said...

Sudip,
sebab aku yang halau itik tu ke tasik.... hahaha

Telor Power said...

Alamak.... Tapi ini kira bagus juga ni, pagi2 jumaat baca. Semoga kita sentiasa di jalan yg lurus

Nizam.Ariff said...

telor power,
semoga sampai maksudnya...

sepa said...

itik bulu putih tu... :)

Nizam.Ariff said...

sepa,
haah.. itik angsa kut... leher panjang je...

Syed said...

Subject putih memang susah nak kasi balance especially kalau shoot outdoor cam ni. Hmm.. may be ada filter yg boleh digunakan. Or may be boleh shoot underexposed sikit.
Atau mungkin boleh kasi edit sikit bro :)

Nizam.Ariff said...

syed,
aku ada cuba edit tapi tempat lain kelam sangat la pulak...
aku rasa kena ada filter juga la baru ok...

Puteri Purnama said...

bulu putih ni pernah membalut jasad yg.bernyawakan..kini ia tercicir, terapung sendirian..hehehe.
Cantik foto ini

Nizam.Ariff said...

Puteri Purnama,
Ya, bulu tertanggal dari jasad... seperti maut mencarik hidup...

Kesuma Angsana said...

kena kat idung, bersin kuat ni hehehe

Nizam.Ariff said...

KA,
Hahaha.... geli2 gitew....