Sunday, March 17, 2013

Kemudahan setelah kesulitan


Dear Nizam,

Aku rasa dah lama nho aku tak menyumbang kat blog ko yang ohsem nih. Sesungguhnya aku teramat busy ko tau? Aku rindu nak menyumbang tapi aku takde stok gambo. Ade sebenonye, tapi aku takde masa nak jenguk belog pong. Ni aku dah ada masa sikit dan atas nasihat CPL, maka aku terbangkan 2 ekor burung ke belog ko ek.

Walau busy, tapi aku percaya pada janji Allah...

فَإِنَّ مَعَ الْعُسْرِ يُسْرً


"Maka sesungguhnya bersama kesusahan itu ada kemudahan" - (Alam Nasyrah ayat 5)

*

Kan?

Regards,


16 comments:

Nizam.Ariff said...

Waduhhh... gaya surat menyurat nih...



Dear Gadis Bunga,
Sesungguhnya aku amat berbesar hati dengan 2 ekor burung itu. Sungguh sejoli mereka itu. Terima kasih atas pemberian ini...


Salam.

CiKPuaNLawA said...

Janji Allah lah yg paling kita percaya...

sebab janji manusia ni... semalam cakap laen... hari ni lupa pastu cakap laen...!!!

Telor Power said...

hahaha......style begini pun boleh eh

Nizam.Ariff said...

CPL,
Ya... manusia ni banyak topengnya... aku pun manusia, aku pun pakai topeng 7 lapis.... hahaha


Telor Power,
Aku rasa style ni lebih terbuka dan berterus terang... kita hargai.

Dr Singa said...

dua ekor Love Birds

Nizam.Ariff said...

Dr. Singa,
awalnya aku nampak sekor je sebab nampak kaki pun ada 2 je... jenuh aku bidik baru nampak 2 ekor... hahaha

tasekM said...

bagus juga buat gaya surat2 ni eh..?


.

Nizam.Ariff said...

TM,
Tu la... GB dah buat revolusi kat blog ini la...

Kesuma Angsana said...

cantik ler pic tu GB!

sepa said...

ada burung sedang menyorok... tak. mungkin mengintai.! pemalu.! :)

sepa said...

eh. bila giliran aku.?!

Nizam.Ariff said...

Sepa,
cepatlah bagi foto...

Syed said...

GB - lovely shots! Been a while since I last tembak burung2.

Nizam - Bro, you really got a good thing going on here in this blog. By having many photographers contribute their work and talents, I can just sit back and enjoy variety of styles and subjects :)

Keep it up!

Nizam.Ariff said...

Syed,
Ya, blog ni dah jadi medan sharing of photos dan yang seronoknya, kita boleh komen foto masing-masing...

gadisBunga™ said...

seronok sebenonyer ko buat gini. sebab ko takkan tau apa yg kitorang nak post. kan kan? hahahaha

Nizam.Ariff said...

GB,
Hahahhaa....

setiap masa aku teruja nak tahu dan setiap masa aku risau apa jenis entri selepas ini... adakah tripod lagi ataukah pasal matahari.... hahaha