Thursday, March 21, 2013

Tak tau nama dia...

.
Kali ini, aku tak nak cakap apa-apa...
Aku tak tau apa nama pokok ini.














19 comments:

tasekM said...

geli.
macam telur siput.


.

Dr Singa said...

pokok kebab

CiKPuaNLawA said...

macam sosej... hehehe...

Nizam.Ariff said...

TM,
Telur siput warnanya pink kan?



Dr. Singa,
Ye ke nama tu?
Bukan rumput ekor kucing ke?



CPL,
Dah lapar aku jadinyaaa....

sudipVSsenduk said...

Typha latifolia (cat tail).

lendir pada akar boleh ubat kulit terbakar, bunga dia ubat diarrhea & kalau kulit 'hot dog' tu pecah, ada 'fluff' putih yg boleh jadi kekabu pd bantal... tapi jenuh le nak mengumpulnya

Nizam.Ariff said...

Sudip,
perghh... siap dgn penerangan dan kegunaannya sekali... tabik.. tabik..

Telor Power said...

Terbaek utk sis sudip. Pernah lihat dlm tv dlm gambor, secara live belom pernah tgk lagi

Nizam.Ariff said...

Telor power,
Boleh dibuat sayur tak?

Yunus Badawi said...

GB pandailah pasal pokok2 ni.

Saya pun tak tahu namanya kecuali setelah membaca komen sudip.

Kat mana awak ambik gambar ni?

Nizam.Ariff said...

YB,
Ni tasik kat belakang PPAS baru dekat kawasan golf club di seksyen 13, Shah Alam.

sepa said...

ko org kampung.! mana nak tau. ini pokok bandar.! hahaha (gelak jahat...)

gadisBunga™ said...

geng sudip. heheheh.

Nizam.Ariff said...

sepa,
eleh.. .ko duk tgh hutan pun tak tahu nama dia kan?



GB,
Sejak bila Sudip pandai tengok pokok nih? hahaha....

Telor Power said...

N.A ntah.....

tapi kan....tapi kan...gambor tu lawa. Kaler dia superb nampak HD la

Syed said...

Bertambah pengetahuan saya hari ni :)

Kesuma Angsana said...

bunga sosej kot hehehe

Nizam.Ariff said...

Telor Power,
sebab guna DSLR kut...


Syed,
Aku pun sama gak ...



KA,
tu la.. nampak macam sosej je...

sudipVSsenduk said...

saya & GB sekapal

Nizam.Ariff said...

sudip,
Ooo... ye ke..
ingatkan chef restoran pegang sudip...