Monday, March 4, 2013

Memancing di dalam gelap.... di taman tasek

.
Pada satu malam itu di Taman Tasek S. Alam, aku jalan-jalan sambil memegang kamera
Sambil menghirup udara malam, aku buka retina mata luas-luas.
Mana tahu kalau dapat tengok belangkas beraksi, aku boleh shoot guna teknik tanpa speed light.

Tiba-tiba dalam gelap malam itu, aku terdengar sesuatu terposak-posak
juga terdengar ngomelan halus lelaki dan perempuan.... dan suara budak
Fuh! Threesome + bawah umur lagi.

Aku dekati.. dekati.. dekati... tiba-tiba ada suara menegur.
Aku bagi salam, salam aku berjawab...

Mereka anak beranak sedang memancing dalam gelap di tempat larangan memancing.
Dan salah satu dapatannya ialah Seekor Udang Kara sebesar lengan budak...
















.

10 comments:

CiKPuaNLawA said...

macam mana kat tasek tu ade udang kara...

udang kara itu gambar dia sangat memukau...

DrSam said...

campur udang tu jadi foursome lah ye :)

Dr Singa said...

memancor-mancor mata udang kara!

Nizam.Ariff said...

CPL,
aku pun tanya gak, udang kara kat laut je kan? Tapi orang tu kata, itu spesis udang kara gak.. air tawar punya...


Dr.Sam,
Hahaha.... dia orang anak beranak pun dah berlima sebenarnya, aku yg tak nampak sebab gelap...


Dr. Singa,
Udang tu masih segor, masih hidup.... alive and kicking...

ardz marn said...

pandai berposing juga udang tu.. keh3..

Nizam.Ariff said...

Ardz marn,
Udang tongggek pun jadi?
Kakaka....

sudipVSsenduk said...

kalau dkt restoran, seko 60henggit tu beb..

Nizam.Ariff said...

Sudip,
Heh...? Udang jenis ni boleh dimakan ke? Semacam je aku tengok ganasnye...

Syed said...

Macam mana ek hukumnya kalau makan udang [atau ikan etc] yg ditangkap di kawasan yg terlarang?
Hmmm...

Nizam.Ariff said...

Syed,
Hukumannya kalau kena tangkap oleh MBSA ialah denda RM300.... hahaha
Hukum agama aku tak pasti... sebab itu ditempat awam...