Wednesday, February 15, 2012

The path

.

Deretan anak getah yang baru mahu kenal dunia. Anak getah yang masih ada dara. Yang kulitnya masih mulus tanpa cela. Kulitnya belum disentuhi pisau tajam.... sekarang, cuba bayangkan kulit pokok getah itu apabila dah berusia belasan tahun. Tentu penuh dengan lelas deraan ...





.

6 comments:

tasekM said...

misi aku yg masih belum kesampaian ialah nk ambik gambar biji getah.



.

Aku said...

TM,
hahahaha.... aku dah ada... tinggal nak tampal esok je... jgn jeles ek.... hahaha

sepa said...

brader, nak tanya. brape jarak org tanam pkk getah dr satu pokok ke satu pokok.

*err... tm, ko nak ambik yg dah terbuka ke yg msh dlm sarung. :)

gadisBunga said...

amik gambo time musim daun gugur di ladang getah boleh mengakibatkan feeling ala2 musim fall kat jeju island tak?

tasekM said...

sepa,
dua2...
sila ambikkan utk aku eh...?
sementara aku mencari kebun getah org nak ceroboh masuk utk ambik gambar.



.

Aku said...

Sepa,
Sejujurnya aku tak tau. Yang tanam pokok getah masa aku kecik2 dulu arwah bapak aku. Pokok getah yang itu memang rapat2. Aku rasa dalam jarak 5-6 kaki je...




GB,
Aku memang tunggu daun=daun getah berguguran tapi sekarang bukan musimnya...


TM,
Ok la.. aku letak sekarang.. sebagai motivasi utk ko...