Monday, January 14, 2013

Menjajahtakluk

Aku tarik rambut dia.
Aku karate dusyum-dusyum belakang dia.
Aku lipat tangan dia ke belakang.
Aku letak parang celah tengkuk dia.

'Boleh ke tidak nih...? Hah..!!? Hah...!!?', aku pekik celah telinga dia.
'Tak Bolehhhh....', dia jawab sambil kejam-kejam pejam-pejam mata.

Aku naik darah.
Aku alihkan parang ke muka dia.
Aku songket hidung dia sikit.

'Boleh ke tidak...? Baik cakap...!!!', bentak aku lagi. Aku beliak-beliak mata.
'Boleh la... Boleh laaaaa.....', jawab dia pasrah.


'Apa tengok-tengok..? Nak kena patuk...?'.



Dan akhirnya....









Aku dapat jadi author blog ni.
Walau untuk satu entri sahaja.
Keh keh.




Yang benar,
TasekM Pailang Kampung Dusun.


.

7 comments:

Dr Singa said...

kahkahkahhhhhhhhhh!!!!


zamm!!??ko ok!!??
nak CPR!!!??

tasekM said...

drsinga,
nazak dah.

kahkahkah.



.

amn said...

puas aku mikir kenapa siri rindu wulan tak ada sequel...6

Nizam.Ariff said...

Doc,
Aku sakit tengkuk nih.. baru masuk opis, dah kena karate lagi...



TM,
Aku nak berehat la kejap...
ko sambung entri ke 2 ke 3 lagi ek..?
aku punya stok tak ada...



Azani,
Malam mendung, bulan tak ada.... hahaha

CiKPuaNLawA said...

patutlah semacam jaa entrynyaaa... kenapa ade burung macam kat blog tasek M....hahahaaaa...

baru tau.. kena belasah dengan pailang rupanya...

Kesuma Angsana said...

something lah gambar ini

Nizam.Ariff said...

CPL,
dia nak belasah pun tak hagak-hagak... huhuhu


KA,
Hah?
Ada 'pendamping'kah gambar ini? jeng-jeng-jeng....