Tuesday, May 22, 2012

Panning dari jarak 200-300m... kelabu asap!

.

Orang lain buat panning, aku pun nak try jugak.
Tapi oleh kerana waktu dah malam, aku talakan kepada kereta 
yang lalu lalang di Putrajaya.
Oleh kerana aku berada di tingkat 7, nak ikut kelajuan kereta punyalah payah.
Nyesal pun ada...











Gambar-gambar tu aku ambil dari jarak 200-300 meter... pergh.. lenguh tangan nak ikut.
Tak apa, itu adalah latihan untuk aku nak buat panning pada Cicak ...




.

7 comments:

tasekM said...

keh keh.

gila jauh tu.
tapi lawa gak eh...?

gadisBunga said...

gambo last tu nampak sharp. nice..!

aku terasa nak buat panning kat burung gagak la..

Aku said...

TM,

giler jauh dan giler kecik je... banyak pokok lak tu.. window of opportunity lebih kurang 2-3 saat je setiap kereta... jenuh weh... hahaha



GB,
aku nak cuba kat cicak.. keh keh keh

payah nak buat panning kat subjek yang gerakannnya rawak... mesti nanti blur atau double... tak apa la.. boleh je cuba...

sepa said...

gambar no.3 tuh bulih buh dalam frem la, brader.!

*bila nak buat pameran solo.?!

:)

Aku said...

sepa,
nak buat pameran kena ada cukup set lensa... baru foto jadi sharp...

kucingorengemok said...

tingkat 7? macam ko duduk dalam semak kat atas bukit tapi

maaf & wasalam,
tak tau apa² pasal seni fotografi

Aku said...

KOG,
kalau semak sampai ke tingkat 7, lalang gajah la jawabnya... hahaha

weh.. ko kan ke ada kamera tu? apa lagi.... gunakanlah untuk seni kulinari yg ko minat tu...