Tuesday, August 14, 2012

Percubaan untuk potrait pula...

.
Aku cuba berjinak-jinak dalam foto potrait pula.
Bukan sekadar potrait tetapi aku cuba memasukkan mood ke dalam potrait itu.
Seolah-olah potrait itu ada 'rasa', ada sesuatu yang ingin diceritakan melaluinya...

Buat permulaan, 2 foto dahulu...




1/5", ISO 800, no speed light.






1/5", ISO 800, no speed light.. dia ni jenis bercakap kepala tak duduk diam, payah betul nak shoot dengan 1/5" setting tu.



Oh ya..!

Juga shoot tanpa guna tripod...






.

9 comments:

kucingorengemok said...

muka sendiri simpan

Nizam.Ariff said...

KOG,
tak ada cermin nak ambik muka sendiri... TasekM je yang boleh ambik gambor tengah berdiri depan cermin.... kakaka

CPLUmiYGKiuT said...

wah... saya baru bercadang nak buat potrait time raya nnti di mulakan dengan anak2 kecik saya....

bagus ni boleh dijadi kan rujukan...

ahaaa..

tasekM said...

tak kira.
tak kira.

sila letak gambor ko jugak..!




.

Nizam.Ariff said...

CPL,
Jom..!
Bila lagi nak buat, kan? Barang dah ada, kita buat sendiri je...





TM,
ko tolong shoot muka aku, bleh?

aku tak reti nak ambik muka sendiri,.... walau depan cermin.. kakaka

sepa said...

kenapa ko shoot si Mun dan si Korok jeh...!


chasiman tak ikut ngeteh ka woi.?!

Nizam.Ariff said...

sepa,
ada.... tunggu.
sikit2 la...

sepa said...

cepat la buh.

aku tak sabor nak tengok si Jawe...

Nizam.Ariff said...

sepa,
malam-malam la sikit...esok-esok ke..