Thursday, August 2, 2012

Mentari yang enggan tunduk dengan desakan rayuku...

.
Inilah sang mentari pagi tanggal 9 Ramadhan 1433 H.
Mentari yang kesiangan tidurnya, yang masih berselimut kelabu,
Masih berbantal busuk, masih menggeliat ayu
Mentari yang masih malu-malu untuk membuka baju tidurnya
Aku mahu ia mandi dan aku mahu ambil secebis bayang-bayang tubuhnya
Itu sahaja permintaan aku, namun itu pun dia tak tunaikan.













Foto yang akhir itu seperti melihat bayangan api yang muncul bersama-sama Nibiru yang mahu melanggar Bumi...








.

12 comments:

CPLUmiYGKiuT said...

nampak macam mahu keluar dari kelopak pon yee jugak...

doc said...

masa ni kita kat sejuk sejuk tepi tasik CPL !

kita memandang matahari yang sama pada jam pada pagi yang sama Zam....
( eh.. aku tak reti bersajak laaa....)

Nizam.Ariff said...

CPL,
haah... macam alien nak beranak...





Doc,
aku tak berapa pandai nak sajak matahari... aku suka yg bulan-bulan je... keh keh keh

tasekM said...

sajak bintang tau...?

Nizam.Ariff said...

TM,
tunggulah bintang tu buat hal sampai aku sedih nangis guling-guling hempas2 badan atas lantai, baru ada mood... baru boleh tulis puisi binatang....

sepa said...

eh Dino, TM tanya puisi bintang... bukan binatang...!!!


*vampire tak bulih tengok mentari, bulih terbakor.

:)

Nizam.Ariff said...

sepa,
memang aku saja tulis binatang...

hahaha


vampire moden pakai rayban...

Nizam.Ariff said...

Sepa, TasekM, Doc,

Puisi tentang bulan bintang ada di MM...

http://merungmahawangsa.blogspot.com/2012/08/aku-serapuh-sayap-kupu-kupu.html

sepa said...

dah... aku baru sudah baca... tidurla ko dalam cahaya bintang bulan... hahaha


eh. ko dah buat pelita buluh.?!

Nizam.Ariff said...

sepa,
kat s.alam mana ada minyak tanah nak buat pelita buluh.

kat kampung ada kut....

sepa said...

ko pergi ke subang airport, mintak kat dak refueller.
kapalterbangpun guna kerosene sebagai fuel.
biasanya, bila stok baru datang, diaorg (dak refueller) akan kosongkan sisasisa yg tertinggal dalam skidtank tuh, dan kekadang diaorg bawak balik...
ko beli la dari diaorg...


.
kat sini, kita selalunya booking ngan dak refueller... sbb nak carik, tak semua stesen minyak ada jual...


.

Nizam.Ariff said...

sepa,
dia bagi free ke?
kalau free aku nak la....