Monday, April 23, 2012

Cerita satu malam...

.

Wajah-wajah malam yang tenang 
tetapi mungkin berhantu...



Lampu jalan tu aku tak buat apa-apa. Dedahan yang lama membuatkan ia seolah-olah bintang...




Aku terpaksa tunggu jalan kosong baru aku melompat ke tengah-tengah jalan. Ini di sipang berdekatan Restoran Din Korner, Jasin.



Masjid Jamek di belakang Restoran DIn Korner, Jasin... di malam minggu.





.

7 comments:

sepa said...

gambar pertama, seram.
gambar kedua, menyeramkan.
gambar ketiga, baru aman...

fuh.! 2X fuh.!

*nasib baik gambar ke3, ko tak lompat ke atas kubah, ambik.! :p

tasekM said...

kah kah.

aku suka komen sepa lompat atas kubah tu.

smlm balik kg eh..?




.

Aku said...

Sepa,
aku nak buat tema foto kali ni ialah koleksi-koleksi seram...
jom? Ada idea tak nak berfoto-shoot kat mana selain daripada kubur?




TM,
aku tak balik.. ini foto balik kampung bulan lepas...

sepa said...

pulak dah.!

*aku bagi cadangan jer yer. nah ni dia :
ko pergi ke kubur, carik tapak kubur yg nesannya dah lusuh,
pastu, ko asapkan ngan kemenyan, dan gaharu sekali...
ko tembak la...
oya, jangan lupa bawak bebanyak bunga kemboja,
campak kat kubur tuh banyakbanyak...

:p

Aku said...

sepa,
itu terlalu neo-sentrik...

Aku nak yang seram-seram di ibu kota. belakang tandas berlumut misalnya, atau di lorong gelap dan berlendir... atau DBKL manhole yang brasap di tengah-tengah malam yang sejuk...

amacam?

jeb said...

gambar 1st tu mintak detail exiff boleh?

Aku said...

Jeb,
alaaa... bab gini la aku tak pandai nak check. macam mana nak check?