Monday, April 16, 2012

Sebentar di Alamanda, Putrajaya...

.

Kadang-kadang apabila kita perhatikan betul-betul
kita akan perasan sesuatu yang bergerak seiring dengan masa
dan ada yang bergerak melawan arah masa.

Dengan kata lain, pegun...

















.

7 comments:

tasekM said...

berapa shutter speed nih..?

Aku said...

TM,
ada yang 1/1.6"
ada yang 1"
yang tu aku dah lupa. Ia bergantung kepada berapa cepat orang tu jalan. kalau orang tu jalan cepat sangat, aku cepatkan gak speed. Kalau orang tu jalan pelan-pelan, aku pelankan gak speed tu.

sepa said...

aku agak, kalau ko guna ISO100 dan speed 2sec., gambar mgkn cam dlm criter 'Langoliers' - Stephen King... agaknya la. jadila org yg bergerak memasuki masa...

:)

gadisBunga said...

kalau boring kat shopping complex atau kat tempat yg ramai orang, aku akan buat aktiviti mengambik gambo serupa ginih. menarik. :D

Aku said...

Sepa,
aku lupa nak set ISO. Aku setkan Auto-ISO. Tak pandai lagi nak agak ISO. PAtutlah asyik terang memanjang...




GB,
aku beranikan diri. sebenarnya aku tak berani nak ambik foto org... takut kena hambat...

haniaiman said...

mak aiii..kreatif la...ekce;i aku ter..pegun.

Aku said...

LadyD,
alaaa... hujung minggu nanti, ko try la...