Tuesday, April 17, 2012

A day in a life...

.

Alaaaa.... foto senget sikit.
Tak dapat berdiri tengah-tengah flyover.
Ada mamat dating kat situ... huh!




Pada kali ini, aku set shutter lambat giler. 10 saat kut...
Teorinya, kalau lama-lama, aku dapat 'padamkan' imej manusia.
Dan seolah-olah aku lepak sorang-sorang di Alamanda.

Hampeh... ada gak mamat-mamat yang dok diamn tak nak berjalan.... huh!


2X huh tu...





.

10 comments:

kucingorengemok said...

tu satu keluarga depan kedai kasut takmo bergerak... bincang nak makan kat mana gaknya

tasekM said...

kog,
tak pun akak tu tgh kecek laki dia ajak masuk tomei tu..



.

Aku said...

KOG,
aku syak dia org tengah gaduh nak makan ke tak.. nak makan ke tak.. hehehe





TM,
mana ko nampak tu? aku tak nampak pun org kat depan Tomei tu...

sepa said...

entah kenapa.?!

.
aku rasa aku suka gambo nih... huh.!

.
2X huh.!

:)

gadisBunga said...

ko bawak tripod masuk alamanda?

ke pacak kat mana?

Aku said...

Sepa,
Ko cuba ambik pokok sawit melambai-lambai....




GB,
Aku tak pakai tripod.
Aku pegang je ... letak atas bendul mana-mana... kadang2 aku sendal guna kertas ke apa-apa ke supaya tak senget. Aku guna timer supaya aku tak sentuh and gegar kamera tu..

gadisBunga said...

oo. takde tripod. tapi betul la. boleh fungsikan benda lain sebagai tripod mcm ko buat tu~

Aku said...

GB,
aku ingat tripod ni kita mcgyverkan jer...

ikat 3 dahan kayu kering guna tali pisang pun boleh gak.. kan? hahaha

gadisBunga said...

boleh mmg boleh tapi kepayahan lak nak ejas height nanti.

kalau keje mcgyver tu aku penah buat tapi tak extreme la. takat taruk kamera atas bumbung kete pastu kasi lepas low shutter - tak la mcgyver sgt kan?

Aku said...

GB,
hah... aku buat macam tu la...

kat alamanda tu aku letak atas handrail tapi aku pegang lagi...

tapi, budak2 pi sandar kat handrail tu.. gegar gak la...