Wednesday, April 4, 2012

Old and Forgotten

.

Dibiarkan mereput merentasi masa, melalui panas hujan, 
melalui masa-masa senang dan susah
dan akhirnya akan dilupai



Tempurung itu belum terpecah, ia masih utuh sebiji. Bayangkan berapa lama ia terpaksa derita menunggu sehingga segala sabut habis reput...



seingat aku, batang cempedak yang buruk itu besar juga. mungkin ia dah berpuluh tahun untuk mereput menjadi sebesar itu...



Kelangsungan hidup... yang mati akan berbakti kepada yang baru tumbuh...



.

10 comments:

ckLah @xiiinam said...

kelapa siapa tercicir? Kat Batu Cave ke....
:-)

sepa said...

tgk gambar2 ni, teringat criter "The Flintstones"... :p

tasekM said...

tiba2 pulak rasa nk balik kg.
kt kg ada macam2 benda boleh ditembak, kan..?

cer ko tembak katak.
aku nk tembak geli...


.

Aku said...

Cklah,
kalau kat Bt CAves semuanya pecah2.. hahaha



Sepa,
weh... flintstone tu batu la.. ni tempurung...




TM,
jom kita tembak panorama pulak nak?
aku tak pandai-pandai tembak panorama. dah banyak kali cuba tapi banyak tak menjadi...tu sebab tak banyak yg aku masukkan ke sini. aku kalah kat pencahayaan... payah betul nak set. asyiklah overexpose atau underexpose. nak dapat ngam payah betul...
hish!

gadisBunga said...

tempurung tu boleh masuk muzium!

tasekM said...

ko jgn buat panorama kiri ke kanan tau sbb nnti bila up load masuk blog gambar jd kecik.
cer buat dr atas ke bawah.
dlm blog nampak besor.

aku sebenornya teringin nk ambik gambar klcc belah mlm.
ntah bila la nk merayap ke sana.


.

gadisBunga said...

kak tas: jom!!!

Aku said...

GB,
masuk muzium dia org kasi duit tak?
kalau kasi, aku nak bagi...




TM,
lor... mana nak cari panorama yang semuanya menegak je....





GB,
tasek jauh... kita dekat je, kan? suh dia merayap awal-awal... kalau tak nanti dia lambat sampai...

sepa said...

tempurung ko nampak cam batu.! ruper bola bowling pun iye.! :p

Aku said...

Sepa,
itulah keistimewaannya.. tu sebab aku ambil fotonya...